Tandläkare Göteborg

Här hittar du en tandläkare i Göteborg

Undersökning

När man går till tandläkare på regelbunden basis så är det oftast för att genomföra en undersökning av tandhälsan. Några vanliga moment brukar vara röntgen av tänderna, visuell besiktning och behandling med fluor. 

Undersökningen hos tandläkaren

Här följer en kortare beskrivning av några av de vanligaste momenten i undersökningen:

  1. Om det är ditt första besök hos just denna tandläkare brukar man få fylla i en så kallad hälsodeklaration där man får beskriva sin allmänna hälsa, om man har några sjukdomar eller allergier osv.
  2. Man genomför en röntgen (idag finns digitalröntgen som ger mycket mindre strålning) där tandläkaren kan upptäcka hål i tänderna, karies, tandsten, tandlossning osv.
  3. Tandläkaren undersöker också om det finns några tandköttsfickor, problem med tandköttet eller benet (tandlossning).
  4. Man undersöker även en hel del saker som kanske inte nämns under själva undersökningen som om patienten har problem med käkar, exempelvis om man biter ihop och gnisslar tänder eller om det finns tecken på infektion eller cancer i munhålan.

Det finns alltså en hel del viktiga saker med ett tandläkarbesök och det är därför viktigt att regelbundet gå till en proffessionell sådan för att så tidigt som möjligt upptäcka eventuella problem som kan börja att synas i munnen. 

Tipstack för denna artikel: Tandlakarefarzini.se - En av alla duktiga tandläkare i Göteborg som finns nära Linnestaden/Järntorget.

Välkommen

Välkommen till www.tandlakaregoteborg.n.nu. Här hittar du information om tandläkare i göteborg samt en del matnyttig information om vad som händer och hur det går till på ett tandläkarbesök.

Tips tandvård i Göteborg

Mer innehåll - Tandvård

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)